Közzétéve:

Mit tartalmazzon a pelenkázó táska?

Úton a babával

Segítség a mindennapokra

Elindulni egy babával, sosem egyszerű művelet. De ha rendesen fel vagy rá készülve, egy jól felszerelt pelenkázó táska sokat segíthet az otthontól távol töltött percekben.

 
Milyen egy jó pelenkázó táska?

  1. Több, cipzárral elválasztható része van. Vannak anyukák, akik a baba megszületésekor a női divatos táskáikat lecserélik a pelenkázó táskára, ezért lényeges, hogy a saját cuccaid -telefon, pénztárca, iratok, notesz, toll, stb…- ne a gyerkőc cuccai között hánykolódjanak.
  2. Könnyen mosható. Előfordulhat, hogy éppen kiömlik a tápszer, vagy hurcibálnod kell a koszos pelust. Ilyenkor jól jön, ha egy laza mozdulattal bele tudod dobni a mosógépbe.

 

Pelenkázó táska tartalma (tippek és ötletek)

Fontos dolgok:

Egészségügyi kiskönyve (rendesen kitöltve!) és az okmányai (már ha vannak) a babának.

Pelenka: Te ismered a babád pocakját, de ha úgy számolsz, hogy óránként egy (az első hónapokban), plusz még egy tartalék akkor biztos nem lesz kevés.

Popsitörlő: A babapopsi tisztán tartásán kívül másra is tudod használni, például arctörlésre, vagy egyéb dolgok törlésére. Sajnos nem sterilizál, de egy látszólagos tisztaságot elérsz vele.

Popsikrém: Minél kisebb tubus, annál jobb. Utazáshoz semmiképpen sem javaslom a gyógyszertárban kevert kenőcsöket, mert túl hígak és melegben kifolyik, hidegben megfagy.

Textilpelenka: Minimum 3 darab. Pelenkázáskor a baba alá (ha nem viszel magaddal pelenkázó alátétet), büfizésnél, ha másnak a kezébe adod a babát, szoptatáskor takarás céljából, nyál törléséhez és még sorolhatnám napestig, hogy a textilpelenka mennyire praktikus. Cseréld gyakran a pelenkázó táskában.

Cumisüveg, itatópohár, az evéséhez szükséges dolgok: Szerintem ezt nem kell magyaráznom. /Természetesen igény szerint./

Elsősegély készlet: Ragtapasz, lázcsillapító, lázmérő, fertőtlenítő, naptej, manikűr készlet.

Plusz ruha: egy vastagabb és egy vékonyabb szett mindenképpen és egy kis sapka meg zokni már nem foglal sok helyet.

Játék és cumi: Fontos a jó hangulat megtartása/megteremtése. Még egy nem igazán kedvenc játék is jól eső érzés a babának egy idegen helyen.

Zárható zacskó: Vizes ruhának vagy koszos pelusnak mindig jól jön.
 

Végül pár megjegyzés:

Ezek a tanácsok csak irányadás céljára szolgálnak. Senki se vegye Szentírásnak. Annyi hasznos termék van babáknak és hiába foglalkozom babatermékekkel, még a negyedét se ismerem. Sok termék megkönnyíti a kismamák életét. Aki teheti vegye meg a neki tetsző termékeket, de lényegében a felsoroltakkal már bátran neki lehet vágni egy pár órás kiruccanásnak.

Magadról se feledkezz meg! Főleg ha szoptatsz, Neked is szükséged van megfelelő mennyiségű folyadékra és táplálékra. Egy kis üveg víz és egy müzliszelet nagyon jól tud esni néha.

És még valami:

Többen rápróbálkoznak arra, hogy egy női táskába zsúfolnak bele minden babacuccot, de szerintem, jobb az ha minden szépen egy helyen van.

pelenkázó táska
Jó utat!

Szívesen várom a tapasztalatokat, véleményeket.

Beszéljünk róla, adjunk tippeket egymásnak. Mindig jól jön egy- két jó tanács 🙂

https://www.facebook.com/ajandekkismamaknak/